УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Українські діти танцювали перед французами, щоб дістати візи

186
Українські діти танцювали перед французами, щоб дістати візи

Українські діти перед посольством Франції дотанцювалися до віз. Відеосюжет

(відео "5 каналу")

Учасникам ансамблю "Діти України" довелося три години поспіль танцювати під французькою амбасадою, аби отримати дозвіл на в'їзд до цієї країни і потрапити на міжнародний фестиваль. Напередодні їм без пояснень відмовили у візах. І лише після тригодинного концерту на знак протесту, так само без пояснень їм погодилися оформити документи. 

Цього дня стояти в черзі за візою до Франції  веселіше. Хлопці й дівчата у вишиванках просто неба під посольством танцювали "аркана" та "калинку". Вони та їхні батьки сподівалися, що танцями зворушать працівників французької амбасади, які напередодні відмовилися надати візи учасникам ансамблю. Колектив мав уже 4 липня вирушити на міжнародний фестиваль до Нормандії. До нього діти готувалися півроку: по шість годин на день тричі на тиждень. Вже давно замовили автобус і придбали подарунки для французьких родин, у яких мали гостювати 10 днів. Кожній сім'ї підготовка до мандрівки обійшлася у дві тисячі гривень.

Адміністратор колективу запевнила, що подала всі документи вчасно. У посольстві в неї попросили залишити телефон і пообіцяли, що зателефонують, якщо виникнуть якісь проблеми з паперами. Протягом місяця з амбасади ніхто не телефонував, а у призначений день прийому лаконічно повідомили, що візи не дадуть. Детальніших пояснень отримати не вдалося

Танцювальний пікет дав свої результати лише за три години. Працівники посольства попросили батьків прибрати дітей, аби не дратувати французького консула. Всім танцюристам оформили візи. Так само без коментарів.

За матеріалами "5 каналу"