УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

У небі над Києвом сталася трагедія

651
У небі над Києвом сталася трагедія

Трагедія у небі над Києвом. На спортивному комплексі «Чайка» під час планових тренувань загинуло двоє парашутистів.

Через неуважність одного зі спортсменів їх парашути зіткнулися у повітрі й заплуталися. З висоти 20-ти метрів обидва чоловіки впали на землю й розбилися.

На спортивному комплексі «Чайка» тренувалися спортсмени-парашутисти. Режим тренувань – плановий, висота 1000 метрів, погода сонячна, майже без вітру.

Та раптом інструктори та нечисленні глядачі помітили, що у небі один із парашутистів почав швидко наближатися до свого товариша, що спускався поодаль.

Вже зовсім близько до землі їх парашути зіткнулися, стропила заплуталися, а куполи враз закрилися.

Обидва чоловіки каменем полетіли вниз. Усі, хто був у той час на землі, кинулися на допомогу, та було вже пізно. Один зі спортсменів загинув на місці, інший, не приходячи до тями, помер у лікарні.

Спеціалісти, що працюють на місці трагедії, кажуть, смертельне зіткнення сталося через неуважність одного з парашутистів. Мовляв, під час стрибка щось відволікло увагу чоловіка, і він розвернувся у бік. Після цього траєкторія польоту парашута одразу змінилася і він полетів назустріч іншому куполу.

За словами досвідчених парашутистів, трагедії в небі можна було уникнути, якби спортсмени зіткнулися не на такій малій висоті.

Загиблі - мешканці столиці. Обидва - досвідчені спортсмени-парашутисти, мають за плечима не один десяток стрибків.

Наразі матеріали про трагедію на «Чайці» передані до прокуратури. Вона і вирішить, чи порушувати за фактом загибелі людей карну справу.

НТН