УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

В МВС визнають Піскуна, а в СБУ - Шемчука

В МВС визнають Піскуна, а в СБУ - Шемчука

Піскун забарикадувався у Генпрокуратурі. У когось знайшли нунчаки. Відеосюжет

(відео "5 каналу")

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко щойно вийшов з наради з Шемчуком, якого 24 травня Ющенко призначив виконувати обов’язки Генерального прокурора. За словами Цушка, проблему ГПУ можливо вирішити на зустрічі Президента з Прем’єром. За словами глави МВС, за 1,5 години Янукович буде в Києві і намагатиметься зустрітися з Президентом для з’ясування цього питання.

фото Артур Бондарь/ОБОЗ

На запитання журналістів, як пройшла нарада з Шемчуком, Василь Цушко відповів: «Ніяк. Ми визнаємо одного генерального прокурора, а вони – іншого». (Нагадаємо, раніше в.о. голови СБУ Наливайченко заявив, що він визнає Шемчука).

На запитання, чи означає це, що Цушко особисто визнає Піскуна, міністр запропонував журналістам самим робити висновки. Один з депутатів, що представляє Партію регіонів, який стояв поруч з Цушком, додав: «А що Наливайченко? Він не говорить, а лише кукурікає».

Станом на 16.20 ситуація під ГПУ залишається незмінною. Коридорами будівлі на Різницькій прогулюються групи депутатів з Партії регіонів. Представників опозиції майже немає.

Нагадаємо, 24 травня Віктор Ющенко звільнив Святослава Піскуна з посади Генпрокурора.