УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Родичі Кравченка подають до суду на Генпрокуратуру

498
Родичі Кравченка подають до суду на Генпрокуратуру

Родичі загиблого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка мають намір оскаржувати у суді рішення Генпрокуратури про закриття справи.

«Закриття справи, пов’язаної із загибеллю мого батька, — це, напевно, найвигідніша на сьогоднішній момент політична акція, яка зручна всім, — тим, які були у влади, тим, які зараз у влади. І розібратися в істинності причин не цікаво, швидше за все, нікому», — заявила доньга загиблого Ірина Кравченко, повідомляє НТН.

За її словами, сім’ю навіть не ознайомили з висновками експертиз. Проте осиротіла родина й далі добиватиметься правди. Спочатку рідні мають намір оскаржити рішення Генпрокуратури в суді.

Нагадаємо, Юрій Кравченко загинув 4-го березня 2005 року. Смерть Юрія Кравченка настала від двох кульових поранень у голову.

Наявність передсмертної записки одразу закріпила в правоохоронців версію про самогубство. Проте експерти стверджували: після першого пострілу в голову людина вже не здатна зробити контрольного.

Кримінальну справу за фактом смерті колишнього міністра МВС вже у травні 2005-го поховали у прокурорських архівах.

У липні 2006 року Генеральна прокуратура поновила розслідування обставин загибелі Юрія Кравченка. А минулого тижня генпрокурор Олександр Медведько повідомив, що кримінальну справу знову закрито — за відсутністю складу злочину.