УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Костенко оголосив війну всім і погрожує Президенту (+відео)

Костенко оголосив війну всім і погрожує Президенту (+відео)

Відеосюжет 1,96 МБ

(відео "5 каналу")

Лідер УНП Юрій Костенко повідомив журналістам, що 8 серпня правління партії ухвалило рішення продовжити акції протесту, розпочаті у липні. Станом на 10 серпня УНП залишається останньою політичною силою, яка не згорнула свої намети на Майдані. Костенко зазначає, що ініціатива щодо формування «патріотичного опозиційного фронту», як і 1988-го року, «народжуватиметься на вулицях». Саме тому УНП прийняла рішення не лише про продовження своїх акцій, але й про їх розширення. Вже найближчим часом УНП має намір провести на майдані Незалежності опитування на тему: «За кого пропав твій голос?» та «Кого б ти не хотів бачити в уряді?».

Костенко також розповів, що УНП планує провести акцію «Захисти українське», під час якої можна буде висловити свій протест відходу від принципів демократії, євроінтеграції тощо.

Наразі УНП оголосила про перехід до опозиції до новоствореної більшості у ВР та новоствореного уряду. Президент залишається позитивним персонажем в очах УНП завдяки тому, що він став Президентом, на думку Костенка, «завдяки використанню у своїй виборчій програмі платформи УНП». Він додав, що за умови відходу Президента від національних інтересів, УНП піде в опозицію і до нього.