УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Тимошенко розрулить кризу, зробивши «подарунок» Януковичу

1,4 т.
Тимошенко розрулить кризу, зробивши «подарунок» Януковичу

Сьогодні на Погоджувальній раді керівників депутатських фракцій Блок Тимошенко виголосив заяву про повномасштабну політичну кризу в Україні. Про це повідомила пресі лідерка БЮТ Юлія Тимошенко. Юлія Володимирівна вважає, що інші політики «не бачать кризи», тому не роблять жодних кроків щодо її вирішення.

«Країна може залишитися без бюджету, абсолютний хаос відбувається в силових структурах, МВС веде постійну боротьбу з секретаріатом президента, СБУ залишилося без легітимного керівника, Міністерство оборони не може працювати стабільно через невизначений стан міністра. Та сама проблема і в Міністерстві закордонних справ… Такого хаосу в Україні не було навіть за найгірших часів», - переконана Тимошенко. Вона звинуватила у кризових явищах Президента, Уряд та секретаріати цих установ, які, за словами лідерки опозиції, «перейшли від холодної до гарячої війни».

«Опозиція хоче взяти на себе функцію ініціатора подолання кризи і налагодження стабільності в країні, - заявила Тимошенко. – Ми не можемо допустити, щоб два найвищі керівники держави з’їдали на сніданок, обід і вечерю імідж країни і віру народу у добробут».

БЮТ пропонує спікеру Верховної Ради терміново скликати закриту нараду з керівниками фракцій, під час якої опозиція обіцяє надати алгоритм врегулювання політичної, фінансової і соціальної кризи. Залучити до цієї наради президента та прем’єр-міністра; також БЮТ вимагає від Президента скликати засідання РНБО, на якому обговорити питання з врегулювання кризи.

Головною причиною кризи, на думку Тимошенко, є прийняття нашвидкоруч написаної Конституції, і суб’єктивне позиціонування президента і прем’єр-міністра.

Заяву БЮТ підтримав Олександр Мороз, але Тимошенко переконана, що політики, які мають хоч краплю відповідальності, долучаться до подолання кризи.

А першим дієвим кроком з боку БЮТ стане новорічний подарунок Віктору Януковичу. Тимошенко пообіцяла, що одразу після завершення свят Блок Юлії Тимошенко зробить подання до Конституційного Суду щодо правомірності внесення змін до Конституції.